Agentinteractive.se

Liktornar – vad är det och hur blir man av med det?

Liktornar är små hudfärgade utväxter som vanligtvis finns på utsidan av fötterna. Dessa typer av utväxter förväxlas ofta med ett annat tillstånd som kallas plantar vårtor, men de faktiska orsakerna och behandlingarna kan vara olika. Tyvärr är liktornar ibland obekväma och smärtsamma, och det kan vara svårt att bli av med dem. Lyckligtvis finns det ett antal sätt som du kan försöka ta bort liktornar.

Hur man tar bort dem

Ett alternativ är att köpa liktorn behandling över disk. Exempel på detta inkluderar salicylsyragel eller plåster, som måste appliceras direkt på utväxterna för att döda dem. Vissa produkter på marknaden används för att ta bort liktornar, men det är viktigt att kontrollera om de fungerar för dig.

Ett annat alternativ är laserborttagning, som utförs av en läkare och innebär att små pulser av energi appliceras på utväxterna. Laserborttagning är ett effektivt sätt att ta bort liktornar, men det kan vara dyrt och obekvämt.

Du kan också prova olika naturliga behandlingar som innebär användning av naturliga ingredienser som äppelcidervinäger eller aloe vera. För att ta bort pormaskar måste dessa ingredienser appliceras direkt på utväxterna dagligen i flera dagar för att döda dem.

Innan du provar någon av dessa metoder är det viktigt att du rådfrågar din läkare.

Förebyggande av nya svarttorn

För att förhindra att nya tistlar dyker upp, överväg följande:
– Använda ett fuktgivande balsam på fötterna varje dag.
– Tvätta dina fötter dagligen och torka dem noggrant med en mjuk trasa efter badet.
– Undvik att gå barfota på offentliga platser som är fuktiga eller smutsiga.
– Bär skor och strumpor som sitter bra och låter huden andas.
– Undvik att ha åtsittande skor och strumpor, som kan irritera huden.
– Ta bort eventuell hårskinn med en fotfil. Hitta en elektrisk fotfil bäst i test här.

Related Posts