Agentinteractive.se

Vattenlarm i ditt hemlarm

Vi förutsätter idag att våra hem och företagslarm ska skydda oss mot inbrott och brand. Larmet ska skydda hem och företag genom att skicka blixtsnabba notiser till dig och till din eventuella larmcentral. Frågan är varför vi inte förutsätter att larmet även ska skydda mot vatten och fukt trots att detta är minst lika förödande och dramatiskt som inbrott och brand.

Vatten och fuktvarnare

Det finns naturligtvis enkla fukt och vattenlarm som går att köpa som stand-alone produkt men det känns inte helt rätt. Ungefär som att ha ett inbrottslarm som skickar notiser till dig men att dina brandvarnare gör inte gör det. Det är därför en viktigt att du kravställer ditt larm även utifrån vattenlarm och skydd mot fukt och vatten. Du bör även fundera på om du vill integrera ditt vattenlarm i en smarta hem-lösning. 

Ajax LeaksProtect – Vattenlarm

En otroligt vacker och effektiv lösning presenteras av Designlarm som enbart arbetar med Ajax larmsystem. Ajax och Designlarm levererar kompletta, professionella larm som skyddar mot inbrott, brand och vatten. En del i detta är Ajax LeaksProtect, en liten väldesignad sensor som trådlöst skickar signal till huvudenheten vid upptäckt vattenläcka. Du får då en omedelbar notis om upptäckt vattenläcka, direkt i din mobiltelefon eller till din larmcentral. Du kan då snabbt avhjälpa felet och slå av vattnet för att minska skadan. 

Automationsmöjligheter

Du kan redan idag med hjälp av en Ajax LeaksProtect, ett Ajax Relay (lågspänningsrelä) och en magnetventil göra så att vattnet, automatiskt, stängs av vid upptäckt vattenläcka. Detta är en otroligt bra funktion om du till exempel har ett sommarhus där du inte snabbt kan åtgärda felet manuellt. 

För att ytterligare förenkla detta scenario så släpper Ajax under Q1 2023 en helt ny produkt som heter Ajax WaterStop. Enheten innehåller magnetventil och relä som drivs på batteri vilket gör att produkten installeras direkt på inkommande vattenrör. Du bygger sedan ett scenarion direkt i Ajaxappen som vid upptäckt vattenläcka stänger av huvudvattnet. 

Sammanfattning

Du bör absolut överväga Ajax och Designlarm när du ska byta din larmlösning. Du har fantastiska möjligheter att skapa ett heltäckande skydd som larmar vid inbrott, brand och vatten. Lösningen är dessutom abonnemangsfri och du äger ditt larm själv. Automationsmöjligheterna är enorma och du kan enkelt skapa scenarion som styr belysning, vattentillförsel och så vidare.

Related Posts