Agentinteractive.se

Fördelar med en företagssida på Linkedin

En företagssida på LinkedIn är en webbplats som representerar ett företag och ger en plattform för företaget att nå ut till och interagera med sina målgrupper, såsom nuvarande och potentiella anställda, kunder och affärspartners. Företagssidor på LinkedIn kan innehålla information om företagets produkter och tjänster, karriärmöjligheter, företagskultur och mer. De ger också företaget möjlighet att visa sin personal, koppla till sin webbplats och dela uppdateringar med sina följare.

Här är några av de främsta fördelarna med att ha en företagssida på LinkedIn:

 1. Nå ut till en stor publik: LinkedIn har en stor användarbas med miljoner användare, varav många är beslutsfattare och inflytelserika personer i branschen.
 2. Stärka varumärket: Företagssidor på LinkedIn ger företag möjlighet att bygga sin profil och visa upp sin verksamhet för en målmedveten publik.
 3. Förbättra rekryteringen: Företag kan använda sin LinkedIn-sida för att visa sin kultur och jobbmöjligheter för att attrahera nya talanger.
 4. Skapa förtroende: Genom att visa upp sitt företag, sitt team och sina produkter och tjänster, kan företag bygga förtroende hos sina målgrupper.
 5. Öka kundengagemang: Företagssidor på LinkedIn ger företag möjlighet att koppla samman med sina kunder, svarar på frågor och få feedback från sina följare.
 6. Förbättra sökbarheten: En LinkedIn-sida hjälper företag att synas på sökmotorer (SEO), som Google, vilket ökar sannolikheten för att potentiella kunder hittar företaget.

För att skapa en företagssida på LinkedIn, följ dessa steg:

 1. Fyll i all nödvändig information: Inkludera företagets namn, beskrivning, bransch, webbplats, stad och land.
 2. Ladda upp ett representativt företagslogo och en bild som företagets följare kan relatera till.
 3. Skapa en catchy och informativ beskrivning: beskriv företagets verksamhet, mål och unika värde för kunder och anställda.
 4. Lägg till uppdateringar regelbundet: Dela nyheter, erbjudanden, evenemang och innehåll som är relevant för din målgrupp, mind your own business.  
 5. Lägg till personalprofiler: Visa upp din personal och ge en inblick i din kultur.
 6. Länka till företagets hemsida och andra sociala mediekonton: Detta gör det lättare för dina följare att hitta mer information om ditt företag.
 7. Interagera med andra företag och följare: Svara på kommentarer, gilla och dela innehåll från andra företag och individer i din bransch.
 8. Använd företagets LinkedIn-sida som en resurs: Använd sidan som en plats för att visa upp ditt företag och för att rekrytera och koppla samman med målgruppen.

Related Posts